روشن است که تکیهگاه اصلی این آیات در دعوت به پیروی از قرآن، حق بودن محتوای آن است. بدین سان، این کتاب آسمانی از مردم جهان میخواهد که با در نظر گرفتن این واقعیت که ضرورت پیروی از حق، یک حکم روشن عقلی است و هدایت آنها در مسیر صحیح زندگی را در پی خواهد داشت و به سود آنهاست، از این کتاب پیروی نمایند و از زیانهای ضلالت و گمراهی خود پیشگیری نمایند.
۴. پرهیز از موانع هدایت ویژه الهی
در مباحث قبلی۱ توضیح دادیم که انسان بدون بهرهگیری از رحمت رحیمیّه خداوند و هدایت ویژه او گمراه میشود. بنا بر این، پرهیز از موانع رحمت رحیمیّه - که همان عوامل ضلالت کیفری هستند - برای پیشگیری از ضلالت، ضروری، بلکه نخستین گام در این مسیر است.
به سخن دیگر، کسانی که میخواهند از هدایت ویژه الهی برخوردار شوند و خداوند سبحان تا رسیدن به مقصد نهایی زندگی از آنها دستگیری کند، باید از انواع گناهان که ریشه در تمایلات نفسانی دارند و مانع هدایت ویژه الهی اند، اجتناب نمایند:
۰.(وَ لَا تَتَّبِعِ ٱلْهَوَىٰ فَیُضِلَّكَ عَن سَبِیلِ ٱللهِ.۲
۰.از هواى نفس پیروى مکن، که تو را از راه خدا گمراه میسازد).
از این رو، در مقام نیایش، از خداوند سبحان میخواهیم ما را از هر چیزی که موجب محرومیت از عنایت ویژه اوست، حفظ کند و قلب ما را از انواع شبهات، مصونیت بخشد. در مناجات «انجیلیّة» منسوب به امام زین العابدین علیه السلام آمده است: