با اقدامِ یاد شده حدّ زنا بر او جارى نمىشود - ، شهادت دروغ، سبب مىشود گناهش سنگینتر شود و سزاوار خشم الهى و شدّت عذاب اخروى گردد.
۷. دوستى با کفّار
یکى دیگر از عوامل غضب الهى، دوستى پیروان ادیان آسمانى با کفّار است. قرآن در این باره مىفرماید:
۰.(تَرَىٰ كَثِیرًا مِّنْهُمْ یَتَوَلَّوْنَ الَّذِینَ كَفَرُوا لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنفُسُهُمْ أَن سَخِطَ اللهُ عَلَیْهِمْ وَ فِى الْعَذَابِ هُمْ خَالِدُونَ.۱
۰.بسیارى از آنها را مىبینى که با کسانى که کفر ورزیدهاند، دوستى مىکنند. به راستى بد است آنچه خود براى خویش پیش کشیدهاند که خداوند بر آنها خشم گرفته است و در عذاب جاویدان اند!).
این آیه، در باره قوم یهود است؛ ولى شامل همه کسانى مىشود که مدّعى پیروى از یکى از ادیان آسمانى اند و همزمان با کفّار پیوند دوستى بر قرار مىکنند، با این بیان که در آیه یاد شده، براى اثبات زشتى کار بنى اسرائیل به شهادت نفس و وجدان اخلاقى استناد مىکند؛ زیرا به گواهىِ وجدان، پیرو هر دین، دشمنان دین خود را دشمن مىدارد. بنا بر این اگر دیدیم مردمى با دشمنان دین خود دوستى مىورزند، معلوم مىشود که دین خود را نادیده گرفتهاند و بلکه با آن به دشمنى برخاستهاند؛ زیرا دوست دشمن، دشمن است.۲
در این جا، این سؤال قابل طرح است که: آیا دوستى با مطلق کفّار، موجب خشم الهى است، یا دوستى با سران کفر، غضب خداوند سبحان را در پى خواهد داشت؟
در روایتى از امام باقر علیه السلام آمده است که در تبیین آیه یاد شده مىفرماید:
۰.یَتَولَّونَ المُلوکَ الجَبّارینَ وَ یُزَیِّنُونَ لَهُم أهواءَهُم لِیُصیبوا مِن دُنیاهُم.۳