میتوانیم آن را به بحث و نقد بگذاریم. یکی از روشهای نقد معنای به دست آمده، جایگذاری آن در آیات و روایاتِ در بر دارنده آن واژه است. لازم است معنای آیه و روایت، پذیرفتنی و همسو با سیاق و هماهنگ با آموزههای کلّی دین باشد. این محصول نهایی، نقطه شروع ما در تفسیر آیه و تبیین عبارتهای در بر دارنده آن واژه است.
گام چهارم: اصطلاحشناسی
پس از دستیابی به معنای واژه، اکنون نیاز است به معنای عبارت پی ببریم. عبارتها گاه ترکیب سادهای از واژهها هستند. بسیاری از آیههای کوتاه و برخی از ساختارهای پُرکاربرد قرآن مانند عبارتهای توصیفی در باره خداوند که در فواصل۱ آیهها میآیند، همین گونه اند و به سادگی قابل فهم و تبیین اند. برای فهم و تبیین این گونه عبارتها، کافی است معنای واژهها را خوب بدانیم و از ساختار متن و شکل جملهسازی آگاه باشیم.
گاه نیز ساختار عبارت، ساده نیست. وجود برخی اصطلاحها در درون متن یا پیچیدگیِ ترکیب و ساختار نحویِ جمله، هر کدام میتواند فهم متن را مشکل کند.
ما در این گام با بررسی اصطلاحهای ساده، ترکیبی و مجازی، راه دستیابی به معنای متن را نشان میدهیم و در گام بعدی به تبیین پیچیدگیهای ممکن در ساختارهای نحوی میپردازیم.
گفتنی است که برای فهم کامل متن، کشف و درک سیاق نیز لازم است. در باره سیاق در گام ششم به تفصیل خواهیم گفت.
در هر زبان، واژههایی وجود دارند که معنای عمومی و عرفی آنها با معنای کاربردی آنها نزد گروهی خاص، کاملاً متفاوت است. معنای این واژههای ساده،