نو براى رسیدن به این منبع پُرنور پیموده و کوشیده تا زمینه بر افروختن جان را از آموزههاى قرآنى اهل بیت علیهم السلام فراهم آورد و رسیدن به بارقهاى از تفسیر اهل بیت علیهم السلام را نوید دهد. امیدواریم با ارائه این کار و تکمیل آن از رهگذر نقدها و راهنمایىها، پرتوى از تفسیر گرانسنگ معصومان از قرآن را بنمایانیم.
آنچه در این جلد مىآید، مباحث بنیادین و شیوه این راهِ پیموده شده است. این مباحث، تعریف و نگرش ما را در باره برخى موضوعات مهم، ارائه مىدهند و به روشنتر شدن مفاهیم به کار گرفته شده در این تفسیر و سنجش استوارى و درستى نتایج برآمده، کمک مىکنند و شامل موضوعات ذیلاند: جایگاه قرآن در معرفت دینى، معنای تفسیر و روش، گرایش و سبکِ آن.
در شیوه تفسیر روایى، چند موضوع آغازین دیگر نیز اهمّیت دارند: جایگاه سنّت در تفسیر، اعتبار روایات در عرصه تفسیر بویژه روایات ضعیف السند، گونهها و کارکردهاى احادیث تفسیرى بویژه تأویل، جَرى و تطبیق و رابطه اینها با یکدیگر.
در آغاز، نگرش خود را به قرآن و جایگاهش در معرفت دینى به گونهاى گذرا و کوتاه، بیان مىکنیم و مشتاقان آگاهى بیشتر را به کتاب شناختنامه قرآن بر پایه قرآن و حدیث ارجاع مىدهیم.۱ پس از آن، اشارهاى به روشها و گرایشهاى تفسیرى داریم. سپس به موضوعات مهم و آغازین تفسیر روایى خواهیم پرداخت.
مسئول پژوهشکده تفسیر اهل بیت علیهم السلام
عبد الهادی مسعودی
۱۸ تیر ۱۳۹۴
۲۳ رمضان المبارک ۱۴۳۶
مشهد مقدس