۱۵۷۸.حلية الأولياء - به نقل از اوزاعى - : به مدينه رفتم و از محمّد [باقر] عليه السلام فرزند زين العابدين عليه السلام در باره اين سخن خداوند عزّ وجلّ : (خدا آنچه را بخواهد ، محو مىكند يا باقى مىگذارد و البتّه اصل كتاب ، نزد اوست)، سؤال كردم .
فرمود: «بله. پدرم از جدّش على بن ابى طالب عليه السلام برايم نقل كرد كه فرمود: من اين سؤال را از پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله پرسيدم . فرمود: "اى على! من تو را به آن بشارت مىدهم و تو هم پس از من ، امّتم را به آن بشارت بده: صدقه دادن در راه درست آن، نيكوكارى، خوشرفتارى با پدر و مادر، و صله رحم ، بدبختى را به خوشبختى تبديل مىكنند و بر عمر مىافزايند و از مردنهاى بد ، نگه مىدارند"» .
۱۵۷۹.امام على عليه السلام: صله رحم كنيد، هرچند با سلام دادن. خداوند - تبارك و تعالى - مىفرمايد: (از خدايى كه به [سوگند با نام] او از همديگر درخواست مىكنيد، پروا نماييد و زنهار كه از خويشان ببريد. هر آينه خداوند، نگهبان شماست).
۱۵۸۰.امام على عليه السلام: هر كس خداوند عزّ وجلّ را در نهان ياد كند، هر آينه خدا را بسيار ياد كرده است. منافقان در آشكار ، خدا را ياد مىكردند و در نهان ، يادش نمىكردند . پس خداوند فرمود: (با مردم ريا مىكنند و خدا را جز اندكى ياد نمىكنند).
۱۵۸۱.امام على عليه السلام: آيا شما را از بهترين آيه در كتاب خداوند عزّ وجلّ كه پيامبر خدا صلى اللَّه عليه و آله آن را به ما معرّفى كرد، خبر ندهم؟ [پيامبر صلى اللَّه عليه و آله فرمود :] «(و هر [ گونه ] مصيبتى به شما برسد ، به سبب دستاورد خود شماست، و [ خدا ] از بسيارى در مىگذرد). اى على! آن را برايت تفسير مىكنم: هر بيمارىاى يا كيفر و يا بلايى در دنيا به شما برسد ، به سبب اعمال خود شماست و خداوند متعال ، بزرگوارتر از آن است كه آنان را [كه در دنيا كيفر داده،] دوباره در آخرت ، كيفر دهد، و خداوند متعال ، بردبارتر از آن است كه [در آخرت،] از عفوِ خود [در دنيا] باز گردد» .