319
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

عوض خواهد شد و یا دست‌کم بسیاری از نتایج را به لحاظ کمی و کیفی متحول خواهد ساخت.

تعصب بی‌اساس در برخی از مطالعات اسلام‌پژوهی

با کمال تأسف، در برخی از مطالعات و تحقیقات اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی در اسرائیل، دیده می‌شود که محقق با پیش‌فرض قبلی و با تعصب بی‌پایه و اساس قومی، ملی و دینی وارد بحث شده و به سبب همین تعصب کور نتوانسته مطالب را به صورت دقیق، کامل و درست تحلیل و بررسی کند و دچار لغزش و خطا در استدلال و نتیجه‌گیری شده است.

پژوهشگری در کار تحقیق و مطالعه موفق و پیروز خواهد بود که بدون هیچ پیش‌فرض و تعصب ملی، قومی و دینی، به تحقیق و مطالعه بپردازد و در مرحله استدلال و نتیجه‌گیری، همه توان خودش را صرف آن کند که به حقیقت و واقعیت دست یابد. در چنین فرضی است که حق و حقیقت برای محقق روشن و آشکار خواهد شد.

تحلیل آماری اسلام‌پژوهی در اسرائیل

میزان اسلام‌پژوهی اسرائیل نسبت به مناطق دیگر

آمار میزان مراکز شخصیت‌ها و فعالیت‌های اسلام‌پژوهی در اسرائیل نسبت به کل مرکزها، شخصیت‌ها و فعالیت‌های اسلام‌پژوهی در جهان، به شرح ذیل است.

۱. مراکز: ۳ درصد؛

۲. شخصیت‌ها: ۱۰ درصد؛

۳. کتاب‌ها: ۱۰ درصد؛


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
318

اسلام‌پژوهی نیز از این قاعده مستثنا نیست و این دست پژوهش‎ها نیز به صورت روشمند و نظام‌مند انجام می‎شوند.

استفاده از مراکز دانشگاهی و بهره از متون درسی در مقاطع مختلف -  اعم از کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی  - در حوزه مطالعات و تحقیقات اسلام‌پژوهی، به مطالعات و تحقیقات اسلام‌شناسی در اسرائیل لباس روشمندانه پوشانده است و حرکت‌ها و فعالیت‌های اسلام‌پژوهانه در این منطقه، به صورت طبقه‎بندی‎شده و ضابطه‎مند صورت می‌گیرد. این روش مطالعه و تحقیق، توانسته تحقیقات و پژوهش‌های اسرائیل در حوزه اسلام و مذاهب اسلامی را با گام‌های بلند و پیشرفته همراه سازد و دانشوران اسلام‌پژوه در اسرائیل را تا حدودی موفق و پیشتاز گرداند.

نقاط ضعف مطالعات اسلام‌پژوهی در اسرائیل

عدم توجه کافی به منابع شیعه در مطالعات اسلام‌پژوهی

هرچند در مطالعات و تحقیقات اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی در اسرائیل با گستره فراوانی از منابع روبه‏روییم، ولی با کمال تأسف در بسیاری از این تحقیقات، یا به‎هیچ‎وجه توجهی به منابع شیعی نمی‌شود و یا اگر توجه شده، به صورت بسیار اندک و نامحسوس بوده است. این کم‎توجهی موجب شده تا بسیاری از مراکز و شخصیت‌های علمی در اسرائیل، در تحلیل‎ها، بررسی‎ها و ارزیابی‎های‎ خود دچار لغزش و اشتباه شوند و از بسیاری از حقایق به دور بمانند. البته برخی از مراکز و شخصیت‌ها با غرض‎ورزی از رجوع به منابع شیعه استنکاف می‎ورزند، اما بی‎توجهی بعضی مراکز نیز صرفاً از سرِ بی‎اطلاعی و عدم آگاهی دقیق و کامل است.

به طور حتم وجود این منابع و استفاده از آنها در تحقیقات و مطالعات اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی، روند کار را تغییر خواهد داد و خروجی کار، یا کاملاً

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 980
صفحه از 334
پرینت  ارسال به