317
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

می‌دهد. برخی از مهم‌ترین مقاله‌های ایشان در این زمینه به شرح ذیل است:

۱. «الذریعة إلی تصانیف الشیعه» از اتان کولبرگ؛

۲. «نخستین تحولات در آثار ابن حزم» از کامیلا ادنگ.

نقاط قوت مطالعات اسلام‌پژوهی در اسرائیل

گسترده بودن مطالعات اسلام‌‌پژوهی در اسرائیل

در اسرائیل، مطالعات و تحقیقات درباره اسلام و مسلمانان با همه مذاهب و فرقه‌های آن، به طور گسترده در مراکز علمی گوناگون، اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی انجام می‌شود و این تحقیقات از گونه‌های متفاوتی همچون الهیات‌شناسی، شخصیت‌شناسی، اثرشناسی، مرکزشناسی، جامعه‌شناسی، تاریخ‌شناسی، جغرافیاشناسی، فرهنگ‌شناسی و تمدن‌شناسی است.

ازآنجاکه مراکز و شخصیت‌های فراوانی مشغول فعالیت در حوزه اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی هستند، این منطقه از خاور میانه توانسته است گستره بزرگی از تحقیقات و مطالعات اسلام‌شناسانه را به خود اختصاص دهد و در پرونده علمی خود آثار بسیاری را در حوزه اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی ثبت کند. همچنین مدیریت کلان، هماهنگ، جامع و کارای اسرائیل در حوزه اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی موجب پیشبرد حجم فراوانی از مطالعات استشراقی اسلامی شده است.

روشمند بودن مطالعات اسلام‌پژوهی در اسرائیل

اسرائیل جامعه‎ای علمی است که پر از مراکز علمی (اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی) است و در آن، تحقیقات گسترده‎ای درباره علوم و مسائل گوناگون به صورت روشمند و نظام‌مند، صورت می‌گیرد. تحقیقات و مطالعات اسلام‌شناسی و


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
316

۱. پژوهشگر اسلامی دوره میانی، ابن طاووس و کتابخانه وی از اتان کولبرگ؛

۲. ابن‎حزم قرطبی: زندگی و آثار یک متفکر جنجالی به همت کامیلا ادنگ (آدنگ) و همکاران.

همچنین برخی از مهم‌ترین مقالات و مدخل‎های دایرةالمعارفی از این دست، بدین قرارند:

۱. «(امام) حسن عسکری» از ژوزف الیاش؛

۲-۶. مدخل‎ها و مقالات «عبد ماجد خانی»، «ابوسعید شاه»، «بدرالدین الحسنی»، «سعید حواء» و «عبدالرزاق البیطار» از ایتزچک ویزمن؛

۷. «علی بن موسی بن طاووس و مجادله وی در برابر اهل سنت» از اتان کولبرگ؛

۸-۲۳. مدخل‎ها و مقالات «محمد بن علی زین‎العابدین علیه السلام»، «موسی الکاظم علیه السلام»، «مسلم بن عقیل بن ابی‎طالب»، «النهیکی»، «الراوندی»، «الشهید الثانی»، «شریح»، «سلیمان بن صرد»، «الطبرسی (طبرسی)، ابومنصور احمد بن علی بن ابی‎طالب»، «الطبرسی (طبرسی)، امین‎الدین الفضل»، «زین العابدین علیه السلام»، «شمر بن ذی الجوشن»، «عدی بن حاتم»، «ابن‎بابویه (ابن‎بابویهی)»، «المجلسی» و «جعفر الصادق» از اتان کولبرگ.

همچنین اتان کولبرگ در سال ۱۹۶۸ با درجه ممتاز و با اشرافِ استاد معروفش، جیکوب کیستر از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود با موضوع «دیدگاه اهل سنت و شیعه درباره ابوبکر [خلیفه اول]» دفاع کرد. اسحاق حسون نیز بررسی اخبار تاریخی درباره معاویة بن‌ ابی‎‌سفیان را به عنوان موضوع پایان‌نامه خود برگزید و در سال ۱۹۸۲ در دانشگاه عبری اورشلیم از آن دفاع کرد.

اثرپژوهی

اثرپژوهی حجم بزرگی از مطالعات اسلام‌پژوهانه محققان در اسرائیل را تشکیل

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1074
صفحه از 334
پرینت  ارسال به