23
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

والمسلمین دکتر رضا برنجکار(زید عزّه)، رئیس پژوهشکده کلام اهل‎بیت علیهم السلام، حجت‎الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی(زید عزّه)، نهاد ریاست جمهوری کشور جمهوری اسلامی ایران، مرکز مطالعات فلسطین، وزارت اطلاعات و دیگر اشخاص و سازمان‌هایی که بنده را در این مسیر سخت و ناهموار یاری کردند، سپاسگزارم و توفیق همگان را از خداوند منان خواستارم.

این نوشتار، ازآنجاکه کتابی در حوزه مطالعات اسلام‌پژوهی در اسرائیل به شمار می‌رود، دارای اشکالات و نواقص فراوان است؛ ولی ازآنجا که نخستین اثر در این زمینه است و سابقه قبلی ندارد، خرده‌ای بر آن نیست و می‌توان از آن دفاع کرد و آن را به جامعه علمی عرضه کرد. این نگاشته، الگویی برای بررسی و تحلیل مطالعات اسلام‌پژوهی غیرمسلمانان است و روش و افق پژوهش‎های خاورشناسی اسلامی را به مشتاقان این عرصه نشان داده است. گفتنی است که از پیشنهادها و انتقادات همه پژوهشگران و محققان بهره برده خواهد شد.

اکبر محمودی


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
22

تطور و گسترش آن، در قاره پهناور آسیا بوده و سپس به سراسر جهان هستی تسری یافته است. امروزه در قاره گسترده آسیا، پایگاه اصلی این دین مقدس و مذهب تشیع - که از جمله مذاهب شاخص این دین است  - در کشور جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته است؛ به گونه‌ای که می‌توان با قاطعیت کامل گفت که ایران، ام القرا یا مادر جهان اسلام و تشیع است و از این منطقه و کشور، سبک زندگی، فرهنگ و تمدن ناب و اصیل اسلامی، به همه جای جهان صادر و منتقل می‌شود.

چندی است که مطالعات استشراقی رونق گرفته و در همین راستا، اسلام‌پژوهی و اسلام‌شناسی خاورشناسان برجسته جهان، رواج چشمگیری یافته است. از جمله خاورشناسان مهم که به مطالعه اسلام، مسلمانان و مسائل مرتبط با آنها مشغول‎اند، متفکران و دانشوران منطقه اسرائیل (فلسطین اشغالی) هستند.

تعداد و کیفیت مراکز، اشخاص، آثار و فعالیت‌های علمی مرتبط با اسلام‌شناسی در منطقه اسرائیل، به قدری بالاست که توضیح آن نیازمند نگارش کتابی مستقل در این زمینه است تا به صورت منسجم، روشمند و هدفمند، مهم‌ترین حوزه‌های مطالعاتی آنان را درباره موضوعات و مسائل اسلام و مسلمانان رصد کند.

عمق یافتن در مطالعات و پژوهش‌های منطقه اسرائیل در حوزه اسلام و مسلمانان -  به‎ویژه مذهب شیعه و فرقه‌های آن  - بسیاری از اهداف مراکز علمی و اشخاص اسلام‌پژوه در این زمینه را روشن می‌سازد. تحقیق در مبانی، اصول و روش‌شناسی مطالعات اسلامی در مراکز علمی اسرائیل، مؤلفه‌ها و عناصر سازنده نظام اسلام‌پژوهی و اسلام‌شناسی در فلسطین اشغالی (اسرائیل) را آشکار می‌سازد. این نوشتار، به‎نوعی یک ارزیابی و سنجه‌نمایی از کارکرد چندساله اسرائیل در زمینه تحقیقات اسلام‌شناسانه و اسلام‌پژوهانه است که در نوع خودش بی‌سابقه بوده و برای نخستین بار به جوامع علمی جهان عرضه می‌شود.

از مساعدت‌های رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، آیت‎اللّه محمد محمدی نیک ری‌شهری (دامت برکاته) و قائم مقام پژوهشگاه قرآن و حدیث، حجت‎الاسلام

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1285
صفحه از 334
پرینت  ارسال به