تطور و گسترش آن، در قاره پهناور آسیا بوده و سپس به سراسر جهان هستی تسری یافته است. امروزه در قاره گسترده آسیا، پایگاه اصلی این دین مقدس و مذهب تشیع - که از جمله مذاهب شاخص این دین است - در کشور جمهوری اسلامی ایران تحقق یافته است؛ به گونهای که میتوان با قاطعیت کامل گفت که ایران، ام القرا یا مادر جهان اسلام و تشیع است و از این منطقه و کشور، سبک زندگی، فرهنگ و تمدن ناب و اصیل اسلامی، به همه جای جهان صادر و منتقل میشود.
چندی است که مطالعات استشراقی رونق گرفته و در همین راستا، اسلامپژوهی و اسلامشناسی خاورشناسان برجسته جهان، رواج چشمگیری یافته است. از جمله خاورشناسان مهم که به مطالعه اسلام، مسلمانان و مسائل مرتبط با آنها مشغولاند، متفکران و دانشوران منطقه اسرائیل (فلسطین اشغالی) هستند.
تعداد و کیفیت مراکز، اشخاص، آثار و فعالیتهای علمی مرتبط با اسلامشناسی در منطقه اسرائیل، به قدری بالاست که توضیح آن نیازمند نگارش کتابی مستقل در این زمینه است تا به صورت منسجم، روشمند و هدفمند، مهمترین حوزههای مطالعاتی آنان را درباره موضوعات و مسائل اسلام و مسلمانان رصد کند.
عمق یافتن در مطالعات و پژوهشهای منطقه اسرائیل در حوزه اسلام و مسلمانان - بهویژه مذهب شیعه و فرقههای آن - بسیاری از اهداف مراکز علمی و اشخاص اسلامپژوه در این زمینه را روشن میسازد. تحقیق در مبانی، اصول و روششناسی مطالعات اسلامی در مراکز علمی اسرائیل، مؤلفهها و عناصر سازنده نظام اسلامپژوهی و اسلامشناسی در فلسطین اشغالی (اسرائیل) را آشکار میسازد. این نوشتار، بهنوعی یک ارزیابی و سنجهنمایی از کارکرد چندساله اسرائیل در زمینه تحقیقات اسلامشناسانه و اسلامپژوهانه است که در نوع خودش بیسابقه بوده و برای نخستین بار به جوامع علمی جهان عرضه میشود.
از مساعدتهای رئیس پژوهشگاه قرآن و حدیث، آیتاللّه محمد محمدی نیک ریشهری (دامت برکاته) و قائم مقام پژوهشگاه قرآن و حدیث، حجتالاسلام