201
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

اسرائیل برای بازیابی هویت گمشده یهودیان در سرزمین اشغالی مطالعات و پژوهش‎های متعددی را ترتیب داده است که از جمله آنها تفاسیر یمنی کتاب مقدس یهود است. این کتاب توسط تزوی لانگرمن با کمک بنیاد ساموئل برونفمان در سال ۱۹۹۶ در لندن انتشار یافت.

وی همچنین در مقاله‌ای با عنوان «نزاع فیلسوف و متکلم» (آکادمی امریکایی مطالعات یهودی، ۱۹۹۴م) به تاریخ اختلافات دینی در میان مسلمانان و نزاع عقل و نقل در اسلام پرداخته است.

جاشوا بلو

جاشوا (یوشع) بلو۱ از جمله شخصیت‌های علمی در حوزه مطالعات اسلامی‌پژوهی و اسلام‌شناسی در اسرائیل به شمار می‌رود. وی در گروه زبان و ادبیات عرب‌ در دانشگاه عبری اورشلیم مشغول فعالیت است. وی در ۲۲ سپتامبر سال ۱۹۱۹ میلادی در کلوژ۲ از کشور رومانی به دنیا آمد و عربی را در وین آموخت و سپس زبان عبری و کتاب مقدس را فرا گرفت. هر چند وی در چندین محل به عنوان معلم، مشغول به کار بود؛ ولی در بیش‌تر اوقات، در دانشگاه عبری اورشلیم، کار کرده است و در این دانشگاه، به عنوان استاد دائم منصوب شد.

جان تیل

جان تیل از جمله شخصیت‌های اسلام‌پژوه در کشور اسرائیل به شمار می‌رود که آثاری در تحقیقات اسلام‌شناسی و اسلام‌پژوهی دارد. در زمستان ۱۳۹۰ شمسی، مقاله‌ای با عنوان «کتاب الأصول ابن خلاد و تداول آن در بین زیدیه با تعلیق

1.. Joshua Blau.

2.. Cluj.


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
200

به فعالیت علمی است. تخصص پترس ابودوز در حوزه تاریخ دولت عثمانی در قرن نوزدهم و از جمله اصلاحات و توسعه صورت گرفته در طول دوره و همچنین موقعیت و وضعیت اسلام در این کشور و در میان جمعیت مسلمان و استان عربی، به‎ویژه سوریه است.۱

تزوی لانگرمن

تزوی لانگرمن۲ استاد دانشگاه بارایلان است. وی متخصص روابط یهود و اسلام در اسرائیل است. بنیاد آلمانی‎  ‎اسرائیلی تحقیقات علمی و توسعه۳ در آلمان براى تشویق همکارى استادان آلمانى و اسرائیلى در سال ۱۹۸۶ تأسیس شده است. وی از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ به همراه زابینه اشمیتکه از پژوهانه اعطایی بنیاد آلمانی  اسرائیلی تحقیقات علمی و توسعه برای مطالعه و تحقیق درباره ابن‎کمونه برخوردار شد.۴ او بین سال‌هاى ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷، به دلیل شرکت در پروژه نسخه‌هاى خطى معتزلى از کمک مالی بنیاد فریتس توسن آلمان نیز برخوردار شد و بین سال‌هاى ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۶ در مقام همکار ویلفرد مادلونگ و هماهنگ‌کننده گروه پژوهشى اعتزال در اسلام و یهودیت در این پروژه انستیتو مطالعات پیشرفته دانشگاه عبرى اورشلیم شرکت کرد.

لانگرمن در مارس ۲۰۰۶، به عنوان استاد مدعو به مدرسه عملى پژوهش‌هاى عالی۵ در پاریس براى پروژه آثار جدلى اسلامى علیه یهودیت دعوت شد. او به مطالعات شیعی نیز از منظر عقلانی توجه خاصی داشته و دیدگاه‌های فلسفی خواجه نصیرالدین طوسی (۵۹۷۶۷۲ ق) در زمینه میل را بررسی کرده است.

1.. http://mideast.haifa.ac.il/staff/butrus.htm, ۱۳۹۴/ ۷/ ۱۵.

2.. Tzvi Langermann

3.. German-Israeli Foundation for Scientific Research and Development (Gif).

4.. متقی، «زابینه اشمیتکه، پژوهشگر و متخصص در مطالعات معتزلی و شیعی»، ص۱۱۳ـ۱۱۴.

5.. L'Ecole pratique des hautes etudes (EPHE).

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 957
صفحه از 334
پرینت  ارسال به