181
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

اوزی رابی

پروفسور اوزی رابی۱ از دیگر شخصیت‌های معروف در دانشگاه تل‌آویو در حوزه مطالعات اسلامی و اسلام‌پژوهی است که به تربیت شاگرد و تحقیق در حوزه اسلامی مشغول است. وی مدرک دکترای تخصصی خودش را از دانشگاه تل‌آویو دریافت کرده است. در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ میلادی، دوره پروفسوری مهمان را در مؤسسه لیپینسکی۲ در دانشگاه ایالتی سن دیگو۳ گذارنده است. مدیریت مرکز مطالعات خاور میانه و آفریقایی و پژوهشگر مرکز مطالعات ایران در دانشگاه تل‌آویو، ریاست دپارتمان تاریخ خاور میانه و آفریقا در دانشگاه تل‌آویو و تدریس در برخی از دانشگاه‌های جهان، از جمله فعالیت‌های علمی وی به‌حساب می‌آید.

أوفیر مینتس منور

دکتر أوفیر مینتس (مینتز) منور۴ از جمله شخصیت‌های برجسته علمی در حوزه اسلام‌پژوهی در اسرائیل به حساب می‌آید. عضویت در مؤسسه مطالعه روابط میان یهودیان، مسیحیان و مسلمانان در دانشگاه آزاد اسرائیل۵ و تحقیق و تدریس در چند دانشگاه - از جمله دانشگاه آزاد اسرائیل - از مهم‌ترین فعالیت‌های این شخصیت علمی به شمار می‌رود.

اونر گیلادی

دکتر اونر گیلادی۶ یکی دیگر از شخصیت‌های برجسته اسلام‌پژوه در اسرائیل است که

1.. Uzi Rabi.

2.. Lipinski Institute.

3.. San Diego State University.

4.. Ofir Mintz-Menor.

5.. http://www.openu.ac.il/jcmcenter/about-arb.html.

6.. Avner Giladi.


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
180

دکتر حسن رضایی هفتادر و مرتضی ولی‌زاده در مقاله «آسیب‌شناسی پژوهش روبین درباره حضرت محمد صلی الله علیه و اله»۱ به نقد و بررسی بینش یوری روبین درباره پیامبر اسلام صلی الله علیه و الهپرداخته‎اند.

أوریت رامون

دکتر أوریت رامون۲ یکی از شخصیت‌های برجسته در اسرائیل در زمینه اسلام‌پژوهی و اسلام‌شناسی است. عضویت در مؤسسه مطالعه روابط میان یهودیان، مسیحیان و مسلمانان در دانشگاه آزاد اسرائیل۳ و تدریس و تحقق در چند دانشگاه - از جمله دانشگاه آزاد اسرائیل - از جمله مهم‌ترین فعالیت‌های علمی او به حساب می‌آید.

اوریل هاید

دکتر اوریل هاید از جمله استادان فعال‌ اسلام‎پژوه در‌ دانشگاه‌ عبری اورشلیم است. او متخصص تاریخ عثمانی است که پژوهش‎های‌ پرشماری انجام داده و مقالات فراوانی نیز منتشر کرده است که برخی از آنها بدین‎ قرارند: «عالمان عثمانی و مسئله غربی شدن در دوران سلطان سلیم سوم»، «مدارکی از دوره عثمانی درباره‌ یهودیان‌ صفد‌ در‌ قرن شانزدهم»، «رساله‌ای به زبان ترکی از عالم یهودی از روزگار سلطان سلیمان باشکوه»، «طبیبی برجسته‌ در‌ دوران حکومت سلطان سلیمان باشکوه»، «مهمه دفتر لروی: منبعی باارزش برای مطالعه تشکیلات ادارای عثمانی»، «توصیفی‌ به‌ زبان‌ ترکی درباره قلعه‌های‌ فلسطین از قرن شانزده میلادی»، «تغییر زبان در ترکیه و جامعه یهودیان استانبول در قرن‌ شانزدهم درباره‌ تاریخ‌ عثمانی».۴

1.. رضایی هفتادر و ولی‌زاده، «آسیب‌شناسی پژوهش روبین دربارۀ حضرت محمد صلی الله علیه و اله» ص۱۲۳ـ۱۳۴.

2.. Orit Ramon.

3.. http://www.openu.ac.il/jcmcenter/about-arb.html.

4.. رحمتی، «مطالعات اسلامی در فلسطین اشغالی»، ص۳۱۰.

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1064
صفحه از 334
پرینت  ارسال به