سخن پژوهشکده
امروزه نگاه بیرونی به یک دین یا مذهب، از جمله مطالعات و تحقیقات رایج در جهان است و بسیاری از خاورشناسان و مستشرقان، در راستای مطالعات و تحقیقات شرقشناسی، به تحقیق و بررسی در زمینه دین اسلام و مذاهب آن روی آوردهاند.
غالباً در بسیاری از پژوهشها و مطالعاتی که در زمینه اسلام و مسلمانان در جوامع غیراسلامی انجام میشود، از منابع اندک و یا نامعتبر بهره برده میشود و یا هرگز از منابع شیعه بهره برده نمیشود و اگر استفاده شود، بسیار اندک و محدود است و در کنار آن، غرضها و ارادههای سیاسی و ملی دخالت داده میشود و نتیجه تحقیق، از مطلوبیت لازم برخوردار نیست. به همین دلیل، شایسته است که تحقیقات و آرای مستشرقان اسلامپژوه در سراسر جهان نقد و بررسی شود تا نقاط قوت و نقاط ضعف آنها برای همگان روشن گردد و اگر اشتباهی در این تحقیقات وجود دارد، اصلاح شود.
پژوهشکده کلام اهلبیت علیهم السلام در پژوهشگاه قرآن و حدیث برای تحقق این هدف، آثار و مطالعاتی را در نظر گرفت تا مهمترین و شاخصترین تحقیقات و مطالعات مستشرقان اسلامپژوه را بررسی و ارزیابی کند و نقاط قوت و نقاط ضعف آنها را مشخص سازد. در اسرائیل (فلسطین اشغالی)، مراکز تحقیقاتی فراوانی با جذب اساتید و پژوهشگران پرشمار، مشغول مطالعه و تحقیق درباره ادیان و مذاهب گوناگون هستند که یکی از آنها، دین اسلام است. این مطالعات و تحقیقات به صورت آموزشی و پژوهشی، در مقاطع دانشگاهی - اعم از کارشناسی، کارشناسی