کیفیت نگارش و دیگر اطلاعات جانبی بیان داشته است. او همچنین اقوال گوناگون و مختلفی را از دانشمندان شیعه امامیه ارزیابی و نقد کرده است. این مقاله را محمدکاظم رحمتی به زبان فارسی ترجمه کرده است.
«علی بن موسی بن طاووس و مجادله وی در برابر اهل سنت»
کولبرگ در مقاله «علی بن موسی بن طاووس و مجادله وی در برابر اهل سنت»۱ و در دو بخش کلی، شخصیت رضیالدین علی بن موسی بن طاووس حلی (۵۸۹۶۶۴ق) را به عنوان دانشمندی کلامی در برابر اهل سنت معرفی کرده و این کار را از طریق سه کتاب سعد السعود، الطرائف و کشف المحجه انجام داده است.
وی در ابتدا و پایان مقاله، به قدرت و احاطه علمی علی بن موسی بن طاووس حلّی و روشهای پژوهش وی و نیز تفاوت مخاطب این سه کتاب اشاره داشته است. او در کتاب سعد السعود، رویارویی ابنطاووس را با ابوعلی جبایی و همچنین نقد ملایمتر وی نسبت به زمخشری را بررسی میکند و ابنطاووس را شخصی منتقد حتی در برابر دانشمندانی چون شیخ محمد بن حسن طوسی معرفی مینماید.
وی درباره کتاب کشف المحجه با تحلیل مناظرههای ابنطاووس با بعضی از دانشمندان اهل سنت در عصر خودش و همچنین دانشمندی زیدیمذهب، اینگونه مناظرهها را واقعی، ولی همراه با امکان جانبدارانه بودن آنها معرفی کرده است و بر این ادعاست که احتمال دارد مناظرات ناموفقی هم وجود داشتهاند که ابنطاووس آنها را ذکر نکرده است.
همچنین نگارنده گزارشی توصیفی از کتاب الطرائف میدهد و مینویسد که ابنطاووس با کمک گرفتن از شخصیتی داستانی به نام عبدالمحمود - که شخصی اهل ذمه و در جستوجوی حقیقت در میان مذهبهای اسلامی بوده است -