115
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

آمد. پدر وی، جاشوا کولبرگ،۱ یک یهودی فعال صهیونیست (۱۹۰۹۱۹۹۹م) و مادرش، ایرما کولبرگ۲ نیز یهودی بوده‌ است. آنان در سال ۱۹۳۷ در فلسطین، ساکن شدند. اصالت پدر و مادر او، به مناطقی از اروپا بازمی‌گردد که اکنون و پس از جنگ‌های جهانی در اوکراین و آلمان قرار دارند. این مسئله، موجب شد تا اتان کولبرگ به‎راحتی با زبان‌های دیگر آشنا شود. البته اقامت وی در کشورهای دیگر و همچنین تعالیم مربیان وی به‎ویژه عمه‎اش در این زمینه بی‌اثر نبوده‎اند.

اگرچه اتان کولبرگ در ابتدا به موسیقی می‎پرداخت، ولی اقناع نشدن روحی‌اش سبب شد تا به بحث‌های مطالعاتی در حوزه علوم انسانی روی آورد. وی پس از اتمام دوره دبیرستان و گذراندن سربازی، تحصیلاتش را در دانشگاه عبری اورشلیم آغاز کرد و مدرک کارشناسی‎اش را در سال ۱۹۶۶ گرفت. سپس مدرک کارشناسی ارشدش را در سال ۱۹۶۸ با درجه ممتاز و با اِشراف استاد معروفش، آقای یعقوب کیستر۳ (که علاقه خاصی به وی داشته است) با موضوع دیدگاه اهل سنت و شیعه درباره ابوبکر (خلیفه اول) دریافت کرد. از سال ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۱ کولبرگ رساله دکتری‎اش را در دانشگاه آکسفورد، با نظارت ساموئل استرن -  که پس از چند ماه از دنیا رفت  - و ریچارد والزر با عنوان «نگرش شیعیان امامیه نسبت به صحابه پیامبر»۴ به رشته تحریر درآورد.۵ در سال ۱۹۷۲ تدریس در دانشگاه عبری اورشلیم را آغاز کرد و چهار سال بعد، به رتبه مدرس ارشد ارتقا یافت. در سال ۱۹۸۳ به درجه دانشیاری رسید و از سال ۱۹۹۱ دارای درجه استاد کامل (پروفسور) بوده است. او در نهایت در سال ۲۰۰۶ میلادی بازنشسته شد؛ ولی به صورت افتخاری، مشغول به کار بوده است.۶

اتان کولبرگ از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۸۹ به مدت دو سال، رئیس مؤسسه مطالعات

1.. Joshua Kohlberg

2.. Irma Kohlberg

3.. Jacob kister.

4.. The Attitude of the Imami Shiis to the Companions of the Prophet

5.. en.emetprize.org.

6.. en.emetprize.org; www.huji.ac.il.


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
114

تصور مى‌کردند این مجموعه مخطوطات قرآنى طى جنگ جهانى دوم از بین رفته است. این گنجینه سال‌ها پیش به همت خانم نویورت به دانشکده ادبیات عرب و زبان‌هاى سامى در دانشگاه برلین انتقال یافت و در کنفرانسى در برلین، وجودش به طور رسمی اعلام شد. نویورت به همراه تنى چند از قرآن‌پژوهان جهان، کار تکمیل این مجموعه و نیز پژوهش در این زمینه را ادامه مى‌دهند. ۱

آهارون بن شیمش

آهارون بن شیمش یکی از شخصیت‌های معروف علمی در حوزه اسلام‌پژوهی و مطالعات اسلامی در اسرائیل به شمار می‌رود. او سومین ترجمه قرآن کریم را در اسرائیل انجام داد که در سال ۱۹۷۱ منتشر شد.

آویشای بن درور

دکتر آویشای بن درور۲ یکی از اعضای مؤسسه مطالعه روابط میان یهودیان، مسیحیان و مسلمانان در دانشگاه آزاد اسرائیل است.۳

وی در زمینه فرهنگ و وضعیت اجتماعی و سیاسی مسلمانان جهان - از جمله کشورهای مسلمان آفریقایی -تحقیق انجام داده است. او کتاب تبلور حافظه در نزد مسلمانان و مسیحیان در اتیوپی در نیمه دوم قرن بیستم میلادی را نگاشته است.

اتان کولبرگ

پروفسور اتان کولبرگ۴ در سال ۱۹۴۳ میلادی، در شهر تل‌آویو در اسرائیل به دنیا

1.. همان، ص۱۷.

2.. Avishai Ben Dror.

3.. http://www.openu.ac.il/jcmcenter/about-arb.html.

4.. Etan Kohlberg

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1105
صفحه از 334
پرینت  ارسال به