61
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

مراکز اسلام‌پژوه در دانشگاه حیفا

کتابخانه دکتر سارا سرودی

در تاریخ ۱۲ دسامبر ۲۰۰۷ میلادی، کتابخانه فارسی دانشگاه حیفا با نام کتابخانه دکتر سارا سرودی افتتاح شد. سارا سرودی، استاد فرهنگ و ادبیات فارسی معاصر در دانشگاه عبری اورشلیم بود که در سال ۲۰۰۵ میلادی، بر اثر بیماری درگذشت و در شهر اورشلیم به خاک سپرده شد. مجموعه کتاب‌های شخصی وی نیز به کتابخانه وی در دانشگاه حیفا اهدا شد.

مرکز مطالعات ایران و خلیج فارس معیر عزری

مرکز مطالعات ایران و خلیج فارس معیر (مئیر) عزری، یکی از مراکز متعلق به دانشگاه حیفاست. این مرکز پژوهشی در سال ۲۰۰۶ میلادی و برای شناخت تاریخ و فرهنگ ایران و حوزه خلیج فارس در دانشگاه حیفا گشوده شد که ریاست آن را سولی شاهور بر عهده دارد. گفتنی است که وی، خود از اساتید ایرانی‌زاده اسرائیلی است.

این مرکز با بودجه اهدایی معیر (مئیر) عزری۱ (متولد ۱۹۲۴ میلادی در تهران)، یکی از پرنفوذترین چهره‌های آژانس یهود راه‌اندازی شد.

عزری روابطی شخصی با شاهنشاهی وقت کشور ایران، محمدرضا پهلوی داشت و از معماران تحکیم رابطه اقتصادی ایران و رژیم صهیونیستی در زمان پهلوی بود. او در مهاجرت یهودیان ایران به سرزمین‌های اشغالی نقشی اساسی داشت.

معیر عزری در سال ۱۹۸۲ میلادی، سازمان جهانی یهودیان ایرانی را در بیت‎المقدس (اورشلیم) بنیان گذاشت که کار اصلی آن، تشویق سرمایه‌داران یهودی ایرانی به سرمایه‌گذاری در اسرائیل بود. این مرکز، یکی از فعال‌ترین مراکز پژوهشی در حوزه پژوهشی ایران، عراق و دولت‌های حاشیه خلیج فارس است و به

1.. .מאיר עזרי


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
60

پیشروی فلسطین اشغالی در زمینه‎هایی مانند علوم انسانی، علوم اجتماعی، حقوق، رفاه و سلامت، علوم طبیعی، آموزش و پرورش و مدیریت است. در این دانشگاه، از انواع ملیت‌ها، ادیان و مذاهب، از جمله عرب، یهودی، دروزی، سکولار، مذهبی، مسیحی و مسلمان وجود دارند. رئیس کنونی آن، یوسی بن ارتسی است.

هم‌اکنون دانشگاه حیفا در حدود ۱۸۰۰۰ دانشجو در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد دارد. در این دانشگاه، دو دانشکده علوم انسانی و علوم اجتماعی با مراکز تورات، زبان عربی، تاریخ یهودی، تاریخ عمومی، زبان و ادب فرانسوی، زبان و ادب انگلیسی، جغرافیا، تربیت و جامعه، سیاست، بازرگانی، آمار، اقتصاد، قضاوت و آموزش معلمی مدارس متوسطه مشغول به فعالیت‎اند.۱

این دانشگاه شامل ۱۵ مرکز با نام‌های دانشکده علوم وایزمن در رحبوت، دانشکده کشاورزی دانشگاهی در رحبوت و بیت داغون، دانشکده مطالعات بیولوژیکی اسرائیل در نس تسیونا، دانشکده گیاهی در بیت داغون، دانشکده نقب در بئر سبع، دانشکده گیاهان در بیت‎المقدس، دانشکده معادن در تل‌آویو، دانشکده کشاورزی و لکانی در کفار جلعادی، دانشکده پرتونگاری در تل‌آویو، دانشکده علوم فضایی در تل‌آویو، دانشکده آفریقایی آسیایی در تل‌آویو، دانشکده جغرافیا در عازور، دانشکده بن زفی در بیت‎المقدس و دانشکده تورات در بیت‎المقدس است.۲

پایگاه اینترنتی دانشگاه نیز به نشانی www.haifa.ac.il در فضای مجازی، قابل مشاهده، دسترسی و مطالعه است.

بنا بر تحقیقات دانشگاه شانگهای جئوتونگ چین، دانشگاه حیفا در رتبه ۵۰۸ دانشگاه‌‍‌های برتر دنیا قرار دارد.۳

1.. صفاتاج، دانشنامۀ صهیونیسم و اسرائیل، ج۳، ص۵۴۸؛ صفاتاج، دانشنامۀ فلسطین، ج۴، ص۲۷۲.

2.. صفاتاج، دانشنامۀ صهیونیسم و اسرائیل، ج۳، ص۵۴۸؛ صفاتاج، دانشنامۀ فلسطین، ج۴، ص۲۷۲ـ۲۷۳.

3.. صفاتاج، دانشنامۀ صهیونیسم و اسرائیل، ج۳، ص۵۴۹.

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1314
صفحه از 334
پرینت  ارسال به