29
اسلام‌ پژوهی در اسرائیل

پژوهشگران و... در مراکز مهم و فعال در فلسطین اشغالی (اسرائیل) به پژوهش درباره اسلام مشغول بوده‎اند؛

د) اسلام‌پژوهی در فلسطین اشغالی (اسرائیل)، با روش‌های گوناگونی از جمله، آموزش، پژوهش (در قالب کتاب، پایان‌نامه، مقاله، طرح پژوهشی و...) و برگزاری همایش انجام می‌پذیرد.

روش پژوهش در این نگاشته علمی، توصیفی  تحلیلی است. به همین سبب، مراکز، اشخاص، آثار و فعالیت‌های اسرائیل در حوزه اسلام‌شناسی و مطالعات اسلامی، کانون تبیین و تحلیل قرار می‌گیرند. همچنین روش تحقیق در این کتاب، به لحاظ ابزار تحقیق، کتابخانه‌ای است و در همین راستا، از انواع نگاشته‌های موجود، از جمله کتاب، پایان‌نامه، مقاله و پایگاه‎های اینترنتی بهره جسته می‌شود. گفتنی است که روش تحقیق در این اثر، از لحاظ فرجام و نوع استفاده، هم نظری و هم کاربردی است؛ چراکه در کنار اطلاع از بسیاری از فعالیت‌های اسرائیل در حوزه اسلام‌شناسی و مطالعات اسلامی، موضع‌گیری‌ها و اقدامات علمی فراوان و متنوعی در این زمینه انجام می‌شود.

شناخت اجمالی اسرائیل

«اسرائیل»، نام کشوری کوچک در بخش غربی قاره آسیا و در منطقه خاور میانه است. نام رسمی آن، دولت اسرائیل و پایتخت آن «تل‌آویو» یا «اورشلیم» (مورد اختلاف) است.

پرچم اسرائیل، شامل دو نوار آبی بر روی یک پس‌زمینه سفید است که در مرکز آن، ستاره داوود نقش بسته است. طرح این پرچم، برای نخستین بار در گردهمایی اعضای سازمان جهانی صهیونیسم در سال ۱۸۸۵ میلادی و همچنین در نخستین کنگره صهیونیسم در سال ۱۸۹۷ میلادی به نمایش در آمد.


اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
28

مهم‌ترین پرسش‎‌های فرعی در این نگاشته علمی نیز بدین‎شرح‎اند:

الف) پیدایش اسلام‌پژوهی در فلسطین اشغالی (اسرائیل)، چگونه و با چه انگیزه‌ای بوده است؟

ب) مهم‌ترین مراکز اسلام‌پژوهی در فلسطین اشغالی (اسرائیل)، کدام هستند و چه ویژگی‌هایی دارند؟

ج) مهم‌ترین اسلام‌پژوهان در فلسطین اشغالی (اسرائیل)، چه کسانی هستند و چه ویژگی‎هایی دارند؟

د) مهم‌ترین فعالیت‌های اسلام‌پژوهی در فلسطین اشغالی (اسرائیل)، کدام هستند و چه ویژگی‌هایی دارند؟

در برابر پرسش اصلی مطرح در این نگاشته علمی، یک فرضیه اصلی نیز در نظر گرفته شده است که این پژوهش علمی، بر پایه آن قلم‌فرسایی می‌کند و آن فرضیه این است که اسلام‌پژوهی در فلسطین اشغالی (اسرائیل)، در دو حوزه بررسی‌های اسلام نخستین و تحقیقات نوین، پس از انقلاب اسلامی و با اهداف علمی، سیاسی و اجتماعی، از روند صعودی بسیار بالایی برخوردار بوده است.

علاوه بر فرضیه اصلی این پژوهش، چند فرضیه فرعی نیز در برابر پرسش‌های فرعی این پژوهش مطرح‎ هستند که مهم‌ترین آنها بدین قرارند:

الف) اسلام‌پژوهی در فلسطین اشغالی (اسرائیل)، از ترجمه قرآن کریم آغاز شده و سپس در ابعاد و حوزه‌های بسیار فراوانی با انگیزه‌های سیاسی و... گسترش یافته است؛

ب) دانشگاه‌های اورشلیم، حیفا، تل‎آویو و باریلان، مهم‌ترین مراکز اسلام‌پژوهی در فلسطین اشغالی (اسرائیل) هستند که به صورت روشمند و علمی به دنبال شناخت مذاهب اسلامی‎اند؛

ج) شخصیت‎های علمی پرشماری اعم از اساتید، دانش‌آموختگان، دانشجویان،

  • نام منبع :
    اسلام‌ پژوهی در اسرائیل
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    01/01/1399
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 1292
صفحه از 334
پرینت  ارسال به