یکی از اعضای هیئت مدیره اداره دانشگاه عبری اورشلیم بود و بخش پژوهشهای شرقی را در این دانشگاه راهاندازی کرد و مدیر آن بود. طرح جمعآوری اشعار جاهلی و صدر اسلام به پیشنهاد او در دانشگاه عبری اورشلیم آغاز شده است.۱
رساله دکترای اول جوزف هوروفتس در سال ۱۸۹۸، درباره کتاب المغازی نگاشته ابوعبداللّه محمد بن عمر واقدی (۱۳۰۲۰۹ ق) بوده است.
وی تحقیق دو جزء از کتاب الطبقات الکبری نگاشته ابوعبداللّه محمد بن سعد بن منیع بصری (۱۶۸ ـ ۲۳۰ ق) مشهور به ابنسعد را -که درباره غزوات پیامبر اسلام صلی الله علیه و الهبوده- بر عهده گرفت.
لئون (لیون لیونی) کائتانی (کایتانی)۲ (۱۸۶۹ ـ ۱۹۳۵ م) شاهزاده، سیاستمدار و تاریخپژوه ایتالیایی و بنیانگذار سنت پژوهشی شرقشناسی در حوزه مطالعات تاریخ اسلام، وی را مأمور ساخت که در کتابخانههای قاهره، دمشق و استانبول، درباره نسخههای خطی عربی مربوط به تاریخ اسلام تحقیق کند.
جوزف هوروفتس در زمان استادی خودش در دانشگاه فرانکفورت از سال ۱۹۱۴ تا ۱۹۳۱، بر پژوهش درباره قرآن و سیره نبوی تمرکز کرد و مهمترین ثمره آن در این زمینه، کتاب مباحث قرآنیه است که در سال ۱۹۲۶ چاپ و منتشر شد. روش وی در این کتاب، تحلیل تفصیلی زبان قرآن است. وی در این کتاب، از اشعار عرب جاهلی کمک گرفته است. او به بخش مطالعات شرقی دانشگاه عبری اورشلیم سپرد تا فلشکارتهایی را برای همه دیوانهای چاپشده متعلق به شاعران دوره جاهلیت و اسلام تا زمان اموی آماده سازند. وی همچنین به