اولوالالباب۱ به شمار میآورد. این نسبتها قلمروهای خاصی هستند که برخی شامل دیگری میباشند و هر کدام معنای خاصی را القا میکنند که با توجه به فرازهای دیگر و سیاق آیات باید مورد بررسی شناختی قرار گیرند. هریک از عالمیان، بشر، کسانی که دارای قلب هستند، صاحبان خرد و مؤمنان قلمروهایی هستند که به ترتیب خاص و خاصتر میگردند و موقعیت نماسازی شده آن را با تذکر و آیات الهی نشان میدهند.
ساخت پیشنمونهای
یکی از نظریاتی که در زبانشناسی شناختی به عنوان نظریهای پایهای مطرح است نظریه پیشنمونه۲ نام دارد. بر اساس نظریه پیشنمونه افراد و معانی مختلف یک واژه در نشانگر بودن واژه در یک سطح نیستند. برخی از افراد و معانی نسبت به سایر افراد و معانی برای واژه نمایندهترند. به عبارت دیگر در میان تمامی افراد و مصادیق یک واژه برخی نمونههای اولیه هستند و سایر مصادیق از گسترش آن نمونهها به دست آمدهاند.
ویژگی معانی پیشنمونهای
در مقولات و معانی پیشنمونهای ویژگیهایی وجود دارد که در شناخت معنای پیشنمونه کمک میکنند. پیشنمونه در حقیقت امری ذهنی و انتزاعی است که ویژگیهایی را در بر میگیرد که یک مقوله را به گونهای روشن نشان میدهد. بنابراین پیشنمونه مهمترین و مرکزیترین ویژگیهای اعضای یک مقوله را ارائه میدهد. زبانشناسان شناختی استدلال کردهاند که امر انتزاعی باید نمونه عینی