حضور خود را در عرصه فهم متون دینی اعلام کرده است. کتاب پیش رو تلاش میکند تا اصول، مبانی و نظریات این روش معناشناسانه را در عدم تعارض با ضروریات دینی بنمایاند و کارکردهای بدیع آن را در فهم متون دینی به نمایش بگذارد. باید گفت آنچه این کتاب دنبال میکند تنها تقلید و ترجمه آثار معناشناسی شناختی در توضیح و تشریح اصول و نظریههای معناشناسی نیست، بلکه - اگر چه بسیار محدود - زمینه بومیسازی و گسترش نظریههای زبانشناختی فهم متون را نیز فراهم میکند؛ کاری که سالیان متمادی در میان هیاهوی علوم اسلامی از آن غفلت شده است.
این اثر با عنوان «معناشناسی شناختی در کاربست متون وحیانی» مرهون تلاشهای گروه روششناسی و مبانی معرفتی است و به همت دو تن از اعضای هیأت علمی پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السلام حجج اسلام، آقایان دکتر محمد رکعی و دکتر شعبان نصرتی به تحقیق و نگارش درآمده است، که از همه آن عزیزان قدردانی میکنیم.
از رئیس محترم پژوهشگاه قرآن و حدیث، حضرت آیتاللّٰه ریشهری که بردبارانه و گشادهدست همه امکانات لازم را برای این خدمت علمی و معنوی فراهم ساختهاند و نیز قائم مقام محترم پژوهشگاه جناب حجتالاسلام و المسلمین دکتر رضا برنجکار و مدیران و همکاران ارجمندشان که بیشترین سهم را در این میان برعهده داشتهاند و از معاون محترم پژوهشکده کلام اهلبیت علیهم السلام جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید حسن طالقانی قدردانی و سپاسگزاری میکنم و توفیقات بیشتر ایشان را خواستارم.
همه توفیقات را تنها به لطف حضرت حقتعالی میدانیم و بر این نعمت، سر سپاس و ستایش بر آستان جلال او میساییم و سایه عنایت مولایمان حضرت ولی عصر؟عج؟ را بزرگترین سرمایه برای به انجام رساندن رسالت بزرگ پاسداری از معارف مکتب وحی میشماریم.
محمدتقی سبحانی
رئیس پژوهشکده کلام اهلبیت علیهم السلام