و اطلاعات بیشتری را درباره اسب در اختیار خواننده قرار میدهد. این بحث، به بحث مشخص بودگی که لنگاکر۱ در بحث تصویرسازی مطرح کرده است گره میخورد و میتوان با بهکارگیری قواعد مشخصبودگی اطلاعات مقولات فرودست را قاعدهمند کرد.
مهمترین ویژگی مقولات فرودست ماهیت ترکیبی آنهاست که گاهی در زبان نیز این ماهیت ترکیبی به صورت ترکیب واژگانی نمود مییابد؛ اما لازم نیست برای اینکه یک واژه را از مقولات فرودست برشماریم، حتماً آن واژه به صورت ترکیب واژگانی بروز کند؛ بلکه مهم این است که اگر واژهای ماهیت ترکیبی داشت از واژگان فرودست شمرده میشود.
یکی دیگر از ویژگیهای زبانی مقولات فرودست این است که واژگانی در مقوله فرودست قرار میگیرد که کاربران زبان طبیعی بتوانند مقولات رقیبی را در سطح مقوله پایه برای آنها در نظر بگیرند؛ یعنی اگر یک مقوله پایهای را فرض کنیم، مقوله فرودست در زیر آن مقوله پایه قرار بگیرد و دارای مقولات همعرض باشد که به عنوان رقیب در زیر مقوله پایه قرار بگیرد. مثلاً آبزیان به عنوان مقوله فرادست، ماهیان به عنوان مقوله پایه، و ماهی قزلآلا به عنوان مقوله فرودست است.۲
مطالعه مقولات بر اساس سطوح مقولات
در مقولهبندی بر اساس سطوح مقولات فرض بر این است که یک مقوله دارای لایههایی است که هر لایه مقولهای را تشکیل میدهد. مقولات عامتر لایههای بیرونی و مقولات کم شمولتر لایههای درونی را تشکیل میدهند.