سليمان حلّی (م ۸۳۰ ق) انجام شده - باقی مانده و اصل کتاب به دست ما نرسیده است. این خلاصه مختصر بصائر الدرجات نام دارد.۱ بر این اساس، روایات حسین بن سعید در مختصر بصائر الدرجات، به نقل از کتاب بصائر الدرجات سعد بن عبد اللّٰه است. سعد بن عبد اللّٰه، از شاگردان احمد بن محمّد بن عیسی است۲ که کتابهای حسین بن سعید را با واسطه استادش دریافت نموده است. شاهد این مطلب، طریق دوم ابن نوح و طریق دوم شیخ طوسی در کتاب الفهرست و نیز طریق دوم شیخ صدوق است.
طریق سوم
طریق سوم مربوط به اسناد روایاتی است که شیخ طوسی در کتابهای تهذیب الأحکام و الاستبصار آورده است. شیخ طوسی در این دو کتاب، اسناد روایات حسین بن سعید را به صورت معلّق بیان کرده و در مشیخه آنها، با بیان طرق خود به کتابهای حسین بن سعید، تعلیق را جبران نموده است. در مشیخه این دو کتاب، طرق متعدّدی از شیخ طوسی به کتابهای حسین بن سعید ذکر شده که نشان میدهند کتابهای حسین بن سعید از راههای متعدّد به وی رسیدهاند. از این رو، روایات حسین بن سعید در این دو کتاب، به نقل از کتابهای اویند که با طرق یاد شده در مشیخه کتاب، به شیخ طوسی رسیدهاند. البتّه ایشان در موارد اندکی، سند معیّنی مطابق با یکی از طرق موجود در مشیخه، برای روایت ذکر نموده که در پانوشت مربوط به هر روایت، به چنین اسنادی اشاره میشود.
طریقهای چهارم و پنجم
هر دو از سندهای کتاب الکافی هستند که با طرق ابن نوح به کتابهای حسین بن سعید مطابقت دارند. سند چهارم، با طریق دوم ابن نوح و سند پنجم با دو طریق نخست او تأیید میشوند.
طریق ششم
تعدادی از روایات تفسیر القمی و تفسیر ابن ماهیار، با این سند همراه هستند که با طریق اوّل ابن