[سوره] قل (قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَد) برابر با یک سوم قرآن و [سوره] (قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ) برابر با یک چهارم قرآن است و رسول خدا صلی الله علیه و اله در نماز وتر سه بار (قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَد) را میخواند تا این که همه قرآن را خوانده باشد.
در جایی دیگر نیز از امام صادق علیه السلام نقل میکند که فرمود:
۰.كانَ أبي علیه السلام يَقُول: (قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَد) تَعدِلُ ثُلُثَ القُرآنِ، و كانَ يُحِبُّ أن يَجمَعَها فِي الوَترِ لِيَكونَ القُرآنَ كُلَّهُ.۱
پدرم علیه السلام میفرمود: [سوره] (قُلْ هُوَ اللّٰهُ أَحَد) برابر با یک سوم قرآن است و دوست میداشت که با سه بار خواندن آن در نماز وتر، برابر با همه قرآن خوانده باشد.
تلاوت شماری از آیات قرآن، دارای آثاری است که به موجب آن، رعایت احکام و آدابی برای تلاوت کننده آن آیات، لازم میشود. از جمله آیاتی که در روایات برای تلاوت آنها، احکام ویژهای بیان شده است، عزائم قرآن هستند. عزائم قرآن، آیاتی از سورههای سجده، فصّلت، نجم و علق هستند که خداوند متعال، سجده نمودن در هنگام قرائت آنها را واجب گردانیده است. خواندن عزائم قرآن، احکام و آداب خاصّی دارد که به آنها در روایات متعدّدی - که حسین بن سعید نیز برخی آنها را آورده - اشاره شده است. برای نمونه، حسین بن سعید با سند خود از امام صادق علیه السلام نقل میکند:
۰.إذا قَرَأتَ شَيئاً مِنَ العَزائِم الَّتي يُسجَدُ فيها فَلا تُكَبِّر قَبلَ سُجودِكَ، و لكِن تُكَبِّرُ حينَ تَرفَعُ رَأسَكَ. و العَزائِمُ أربَعٌ: حم السَّجدَةُ، و تَنزيلٌ، وَ النَّجمُ، و «اقرَأ بِاسمِ رَبِّكَ». ۲
هر گاه از عزائم - که سجده نمودن در آنها واجب است - چیزی خواندی، پیش از رفتن به سجده تکبیر نگو، بلکه زمانی که سر از سجده برداشتی، تکبیر گوی. عزائم، این چهار سورهاند: سجده، فصّلت، نجم و علق.
امام صادق علیه السلام در روایت دیگری که حسین بن سعید آن را آورده است، میفرماید:
۰.إذا قُرِئَ شَيءٌ مِنَ العَزائِمِ الأَربَعِ فَسَمِعتَها، فَاسجُد و إن كُنتَ عَلىٰ غَيرِ وُضوءٌ و إن