روایات تفسیری
افزون بر آنچه گذشت، از حسین بن سعید، روایات تفسیری دیگری نیز در منابع روایی موجودند که در انتساب آنها به کتاب التفسیر حسین بن سعید، تردید است. به همین دلیل، از مجموع این روایات در پایان مجموعه بازیابی شده، با عنوان روایات تفسیر، در دو بخش یاد میکنیم:
یک. طرق مفرد یا غریب و روایات مرسل
۳۸ روایت تفسیری از حسین بن سعید گردآوری شدهاند، که به دلیل مفرد یا غریب بودن طریق یا مرسل بودن سند، طریق نقلشان به کتابهای حسین بن سعید احراز نمیشود و ممکن است به صورت شفاهی از وی نقل شده باشند. از آن جا که سند این روایات، تکرار نشده و در صورت تکرار، با طرق نقل کتابهای حسین بن سعید، مطابق نیست، آنها را از تفسیرِ بازیابی شده جدا و در قسمت ملحقات شماره یک گزارش میکنیم.
شش روایت از این مجموعه مرسل هستند۱ که به خاطر ارسال سند، امکان ردیابی آنها در کتابهای اوّلیه حدیث شیعه و بازیابی طریق صاحب کتاب به آثار حسین بن سعید وجود ندارد. از این تعداد، دو روایت مربوط به تفسیر العیّاشی، دو روایت مربوط به تفسیر مجمع البیان و دو روایت مربوط به کتاب قبس من کتاب غیاث سلطان الوری اثر رضی الدین علی بن موسی بن طاووس است.
سیزده روایت به وسیله احمد بن محمّد بن عیسی روایت شده است. او مهمترین ناشر کتابهای حسین بن سعید اهوازی به شمار میآید و غالب روایات حسین بن سعید، از طریق او گزارش شدهاند. از این تعداد، سند شش روایت۲ در زنجیره «محمّد بن مسعود العیّاشی، عن محمّد بن نصیر، عن أحمد بن محمّد بن عیسی، عن حسین بن سعید» مشترک است. بعید نیست این سند، طریق دستیابی عیّاشی به کتابهای حسین