امروزی هدف دیگری را در طرح شبهه شرور دنبال مینمایند. امروز آنها بسی جدیتر در این عرصه وارد شده، به دنبال منطقی کردن ادله خویش هستند. به عبارتی در گذشته بدون دلیلی منطقی صفات خداوند را مخدوش مینمودند، ولی امروزه با منطقی نمودن بحث به دنبال انکار وجود خدا هستند.
فراگیر و همگانی بودن مسئله شر، وجه دیگری برای ضرورت طرح بحث درباره شرور است. تمام آحاد بشر به نحوی با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند. ازآنجاکه پیشرفت علم و تکنولوژی با رشد فکری و بالندگی معنوی همراه نبوده، بشر را بیش از پیش با شرور عالم درگیر ساخته است. در این اوضاع و احوال اگر ماهیت شر و ارتباط آن با رنج به نحوی صحیح تبیین گردد و سپس مسئله دشواریها و حکمت وجودیشان تحلیل شود، تحمل فشار رنجها برای بشر بسی سهل مینماید و بحرانهای زندگی آسانتر مدیریت میشوند.
چیستی شر
هویتشناسی شر، مسبوق بر ارائه راهحلها و طرح مباحثِ برونرفت از اسن مسئله است. پیش از پاسخگویی به شبهه شرور، باید حدود این مسئله را روشن ساخت تا مشخص گردد که پاسخها متناظر به کدامیک از پدیدههای عالم هستند. ازآنجاکه متفکران نحلههای مختلف فکری، نگاهی یکسان به هویت شر ندارند، ابتدا باید هویت شر در نظام فکری هر کدام مورد تحلیل قرار گیرد.
شر از منظر لغت شناسان
برخی لغویین «شر» را «سوء» معنا نمودهاند.۱ فیومی علاوه بر «سوء» دو معنای «فساد و ظلم» را نیز به معنای شر اضافه میکند.۲ طریحی ضمن لحاظِ سه