کتاب "اندیشههای کلامی خاندان اعین" تألیف آقای روح اله رجبی پور، به زبان فارسی از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، یکی از جریان های شناخته شده تأثیرگذار امامی در مدرسه کلامی کوفه، جریان فکری فرزندان اعین می باشد و در این میان می توان زراره بن اعین را به عنوان بنامترین شخصیت این خاندان معرفی کرد.
وجود شاخصه هایی در آراء و اندیشههای کلامی این خاندان باعث شده است تا اندیشههای کلامی آنان از دیگر گروههای کلامی امامیه در کوفه مانند جریان هشام بن حکم، هشام بن سالم و مؤمن الطاق و حتی جریان محدث متکلمان متمایز گشته و این مهم نیز بر ضرورت تالیف این کتاب افزوده است.
این خاندان از دوران امام سجاد علیه السلام تا وفات ابوغالب زراری در سال ۳۶۸ ق در زمینه معارف دینی بسیار فعال و مؤثر بوده و تلاش فراوانی برای فهم، تبیین و دفاع از آموزههای اهل بیت علیهم السلام از خود نشان داده اند.
مولف تلاش کرده است تا کتاب حاضر را با هدف تبیین تلاشها و دست آوردهای کلامی آل اعین گردآوری نموده و فعالیتهای کلامی این خاندان را با رویکردی تاریخی - تحلیلی مورد مطالعه قرار بدهد.
چگونگی گرایش این خاندان به تشیع و نیز بررسی موضوعاتی از قبیل معرفت اضطراری، ایمان و کفر، صفات الهی، استطاعات به عنوان مهمترین اندیشه های کلامی خاندان اعین از بخشهای مختلف این کتاب است.
با توجه به این رویکرد، پژوهش حاضر در دو بخش و هفت فصل سامان یافته است که به قرار ذیل می باشد:
بخش اول: کلیات
فصل اول: کلام امامیه در عصر حضور ائمه علیهم السلام
فصل دوم: خاندان اعین
بخش دوم: اندیشه های کلامی خاندان اعین
فصل اول: معرفت
فصل دوم: ایمان و کفر
فصل سوم: اسماء و صفات الهی
فصل چهارم: استطاعت
فصل پنجم: امامت
کتاب " اندیشههای کلامی خاندان اعین " تألیف آقای روح اله رجبی پور از سوی پژوهشکده کلام اهل بیت علیهم السلام، به زبان فارسی، در قطع رقعی، در ۲۰۸ صفحه به نگارش درآمده است و در سال ۱۳۹۹ با همکاری انتشارات دارالحدیث منتشر شده است.