۰.بار خدایا! مرا روزیِ حلال عطا فرما که کفایتم کند، و روزیای نده که مایه سرکشیام باشد، و به فقری که به سبب تنگنای آن، به تیرهبختی افتم، دچارم مکن. مرا بهره فراوان در آخرتم و روزیِ گشاده گوارای شیرین در دنیایم عطا فرما.
سه. امام صادق علیه السلام نیز این گونه دعا میکرده است:
۰.اللّهُمَّ إنّی أسأَلُک رِزقَ یومٍ بِیومٍ، لا قَلیلاً فَأَشقی، ولا کثیرا فَأَطغی.۱
۰.بار خدایا! از تو روزیِ روز به روز میخواهم، نه روزیِ فراوان که مایه سرکشیام گردد.
قابل توجّه این که این امر در دعا برای دیگران نیز باید رعایت شود. جالب این که پیامبر خداصلی الله علیه و آله برای دوستداران خود، کفاف، و برای دشمنان خود، کثرت میخواهد۲ و این گونه به درگاه خداوند متعال دعا میکند:
۰.اللّهُمَّ ارزُق مُحَمَّدا وآلَ مُحَمَّدٍ ومَن أحَبَّ مُحَمَّداً وآلَ مُحَمَّدٍ العَفافَ وَالکفافَ، وَارزُق مَن أبغَضَ مُحَمَّدا المالَ وَالوَلَدَ.۳
۰.بار خدایا! محمّد و خاندانش و نیز هر که محمّد و خاندانش را دوست بدارد، پاکدامنی و روزیِ کافی نصیب فرما و آن کس را که به محمّد کینه میورزد، مال و فرزند [فراوان] ببخش.
دو. اطمینان به روزی
پس از شناخت مفهوم روزیِ مؤثّر، مسئله مهم دیگر، اطمینان در رسیدن به چنین روزیای است. از آنجا که روزیِ یک عمر، در زمان حاضر، یک جا وجود ندارد، هماره زمینه نگرانی از رسیدن روزی وجود دارد. از این رو، بررسی این موضوع، نقش مهمّی در رضامندی یا نارضایتی خواهد داشت که در ادامه به آن میپردازیم.
باور غلط: تردید در روزی
ترس از آینده و چگونگی تأمین «روزی»، نگرانیای عمومی است. روزی، یکی از نیازهای اساسی انسان است. از این رو، معمولاً این نگرانی وجود دارد که آینده چه خواهد شد؟ آیا