خداوند، کلمه جفایی از تو بشنود (نفرین نکن)، هر چند، آن کلمه برای تو و خانوادهات خوشایند باشد.
در دستور دیگری، امام رضاعلیه السلام میفرماید:
۰.إذا حَزَنَکَ أمرٌ شدیدٌ، فَصَلِّ رَکعَتینِ، تَقرَأُ فی إحداهُما الفاتِحَةَ وآیَة الکُرسِیِّ، وفی الثّانِیَةِ الحَمدَ و(إنّا أنزلناه فی لیلة القدر)، ثُمَّ خُذِ المُصحَفَ وارفَعهُ فَوقَ رأسِکَ وقل: «اللّهمّ بحقّ مَن أرسَلتُه إلی خَلقِکَ، وبِحَقِّ کُلِّ آیَةٍ فیه، وبِحَقِّ کُلِّ مَن مَدَحتَهُ فیه عَلیک، وبِحَقِّکَ عَلَیهِ ولا نَعرِفُ أحَداً أعرَفَ بِحَقِّکَ مِنکَ، یا سَیّدی یا اللّهُ ـ عَشرَ مَرّاتٍ ـ بحقِّ مُحَمَّدٍ ـ عَشرا ـ بِحقِّ عَلِیِّ ـ عَشراً ـ بِحقّ فاطِمَةَ ـ عَشراً ـ بِحقِّ إمامٍ بَعدَهُ»، کُلِّ إمامٍ تَعُدُّهُ ـ عَشراً ـ حتّی تنتَهِیَ إلَی إمامِ حَقٍّ الّذی هُوَ إمامُ زَمانِکَ، فَإنَّکَ لا تَقومُ مِن مَقامِکَ حَتّی یَقضِیَ اللّهُ حاجَتَکَ.۱
۰.هر گاه مشکل سختی، تو را ناراحت ساخت، دو رکعت نماز بگزار که در رکعت نخست، سوره فاتحه و آیةالکرسی و در رکعت دوم، سوره فاتحه و قدر را بخوان. سپس قرآن را بردار و بالای سر خود ببر و بگو: «خدایا! به حقّ کسی که به سوی آفریدگانت فرستادی، و به حقّ تمام آیههایی که در آن است، و به حقّی که هر کس که او را در آن ستایش کردی بر تو دارد و به حقّی که تو بر آنان داری و ما کسی را نمیشناسیم که از خودت نسبت به حقّت آشناتر باشد، ای آقای من! ای خدا! ـ ده مرتبه ـ به حقّ محمّد! ـ ده مرتبه ـ به حقّ علی! ـ ده مرتبه ـ به حقّ فاطمه! ـ ده مرتبه ـ به حقّ...» هر امام را ده مرتبه میشماری تا به امام زمان خودت برسد؛ پس به درستی که پیش از آن که از جای خود برخیزی، خدا حاجت تو را برآورده سازد.
در این میان، نماز شب، جایگاه ویژه خود را دارد. امام صادقعلیه السلام از نماز شب به عنوان یکی از عواملی که نگرانی و اندوه را از بین میبَرَد، یاد کرده است.۲ پیامبر خداصلی الله علیه و آله در باره نیمه شب ـ که زمان ویژه نیایش است ـ میفرماید:
۰.تُفتَحُ أبوابُ السَّماءِ نِصفَ اللَّیلِ فَیُنادی مُنادٍ:... هَل مِن مَکروبٍ فَیُفَرِّ جَ عَنهُ؟ فلا