251
خاطره‌هاي آموزنده

از محل توقف اتوبوس‌ها که گذشتیم، پس از طی مسافت حدود پنج دقیقه، در آن ازدحام جمعیت، این خانم را گم کردیم.
در آن سال، هشت نفر زیر دست و پا تلف شدند. من و یکی از دوستانم مجبور شدیم تا به کوه زده و از پشت خیمه‌های مصری‌ها که بالای محل استقرار چادر ایرانی‌ها بود خود را به محل چادرها برسانیم. پس از چهار پنج ساعت و در حالی‌که زخمی شده بودیم، خود را به خیمه‌ها رساندیم، ولی احدی از اعضای کاروان ما نرسیده بود. وقت ظهر بود، که با کمال تعجب دیدیم آن پیرزن در کنار خیمه با آرامش و سلامت کامل نشسته است. وقتی سؤال کردم: کجا بودی؟ گفت: وقتی نگاه کردم و شما را ندیدم، کسی آمد و گفت: ناراحت نشو، بیا تا راهنمایی‌ات کنم. همین‌طور که دستم را گرفته بود و بدون آن‌که مسافت زیادی را طی کنیم، به اینجا رسیدیم. چون پایم درد می‌کرد، خوشبختانه راه زیادی هم نبود.
نکته تعجب‌آور آن‌که چشمش هم بهبود یافته بود و تا سال‌های بعد هم که حالش را می‌پرسیدیم، می‌گفت: چشمم خوب است.
برایمان شگفت‌آور بود که چطور شد در آن روز حتی که تعداد زیادی از مردان گم شدند، این خانم به راحتی و با سلامتی کامل به چادرها رسید. جز این‌که بگوییم عنایت حضرت بقیة الله بود که این زن پارسا را نجات داد، چیز دیگری نمی‌توان گفت.


خاطره‌هاي آموزنده
250

۴ / ۳۲

امدادِ غیبی در مِنا

جناب حجّة الاسلام و المسلمین محمّد کاظم راشد یزدی نقل کرد:
در سال ۱۳۴۸ شمسی که به سفر حج مشرف شده بودم، آمدن از مسیر مشعر تا مِنا و نیز رمی جمرات بسیار سخت بود. بسیاری از آفریقایی‌ها به هنگام اذان صبح برای رمی می‌رفتند، سپس به مسلخ می‌آمدند که در مسیر پایین (مسیر مشعر به مِنا) قرار داشت. در این مسیر باریک، به ویژه در منطقه «سوق الحرب» در ازدحام اتوبوس‌ها گیر کرده و ماندیم.
هر سال در این محلّ تصادفی پیش می‌آمد که در آن سال هم پیش آمد. جمعیت از دو طرف آمده و فشار می‌آوردند. افراد زیادی که برای رمی می‌رفتند، سبب ازدحام می‌شدند؛ به هر صورت ما ماندیم.
معمولاً از مشعر که به مِنا می‌آمدیم به خیمه‌ها نمی‌رفتیم، بلکه مستقیماً برای رمی جمرات می‌رفتیم.
در آن زمان من روحانی کاروان بودم، همسر حاج اسدالله نانوا اهل یزد، که پیرزنی وارسته و از نظر عبادت و اخلاق و تقوا نمونه بود، همراه من بود. چشمش هم کم‌سو بود، به طوری که باید کسی دستش را می‌گرفت و راه می‌برد و معمولاً همسرش حاج اسد الله این کار را می‌کرد.

  • نام منبع :
    خاطره‌هاي آموزنده
    سایر پدیدآورندگان :
    محمّد محمّدی ری شهری
    تعداد جلد :
    1
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 9342
صفحه از 371
پرینت  ارسال به