۲۲۵.امام على عليه السلام :غايت دانش ، بيم از خداى سبحان است .
۲۲۶.امام زين العابدين عليه السلام :(بار الها!) تو منزهى! در ميان آفريدگانت ، بيمناكترين از تو ، داناترين ايشان اند به تو ، و خاضع ترين آنان در برابرت كوشاترين آنهاست در كار طاعت تو ، و خوارترين آنها نزد تو ، كسى است كه تو او را روزى مى دهى ، ولى جز تو را مى پرستد .
۲۲۷.امام صادق عليه السلام :بيم از خداوند ، دانش را بس است و غرّه شدن به او نادانى را .
۲۲۸.امام صادق عليه السلام :داناترين مردم به خدا ، بيمناكترين آنها از خداست و بيمناكترين آنان از او ، داناترين به اويند و داناترين به او ، كم رغبت ترين آنهاست [به دنيا] .
۲۲۹.در مصباح الشريعه از امام صادق عليه السلام :نجواى عارفان بر اين سه اصل مى چرخد : بيم و اميد و محبّت . بيم ، فرع دانش و اميد ، فرع يقين و محبّت ، فرع معرفت است .
۲۳۰.امام صادق عليه السلام :بيم ، ميراث دانش و دانش ، پرتو معرفت و قلب ايمان است و هركس از بيم [ خدا ]بى بهره باشد ، دانشمند نيست؛ اگر چه با دانش نما [و نه دانش حقيقى] ، موى بشكافد .
۲۳۱.ابن عباس :چنين به من رسيده است كه داود پيامبر در دعاىِ خويش مى گفته است : منزهى ، بار الها! تو پروردگار منى . بلند مقامى بر فراز تخت خويش و بيم خود را در دل هر كس كه در آسمانها و زمين است قرار داده اى ، پس نزديكترينِ آفريدگانت به تو ، بيمناكترين آنان از توست و چه دانشى دارد آنكه از تو نهراسد و چه حكمتى دارد آنكه فرمانت را نبرد؟
۳ / ۳
عمل
۲۳۲.پيامبر خدا صلى الله عليه و آلهـ هنگامى كه اين آيه را خواندـ : «و جز دانشمندان آن را در نيابند» فرمود : دانشمندى كه از خدا (معرفت) گيرد ، به آنچه از او خواسته عمل و از خشمش دورى كند .