عمومی به صورت اختصاصی در نظر گرفته نشده است.
از اینرو میتوان گفت عوامل متعددی بر سلامت جنسی و باروری جوانان و نوجوانان کشورهای اسلامی و عربی تأثیر میگذارد که ممکن است به شکل فردی، اجتماعی، زیستمحیطی یا ساختاری (سیاسی) با موضوع مرتبط باشد. البته احتمالاً خود این عوامل با یکدیگر مرتبطاند، به گونهای که نمیتوان عوامل فردی و اجتماعی را از هم تفکیک کرد.
۵ ـ ۲. تقلید در سبک رفتار جنسی
طبق نتایج صندوق جمعیت سازمان ملل متحد۱ (۲۰۰۳) بیماریهای مقاربتی و مشکلات جنسی که در سنین جوانی و نوجوانی اتفاق میافتد از عوامل خطرناک برای سلامتی بزرگسالی محسوب میشود. برخی از این خطرها با آسیبهایی همچون بارداریهای ناخواسته، عفونتهای جنسی و بیماری ایدز در ارتباطاند. رفتارهای پرخطر مانند رابطه جنسی بدون محافظ و استفاده از مواد مخدر، از جمله عواملی هستند که در این آسیبها تأثیر دارند و تأثیرشان در طول عمر ادامه دارد. متأسفانه در بسیاری از کشورهای منطقه، این آسیبها به علت تقلید از رفتارهای پرخطر در جوامع غربی است که در جوانان رایج شده است.
به طور کلی، در بسیاری از کشورهای منطقه، رفتارهای جنسی زودتر از سن ازدواج در میان جوانان، روندی روبهرشد دارد. این فعالیتهای زودهنگام جنسی، زندگی پرخطری را برای زندگی جسمیروانی جوانان ایجاد کرده است. در بررسی انجامشده در لبنان معلوم شد ۴۷ درصد از افرادی که در این مطالعه شرکت کردهاند اولین رابطه جنسی خود را قبل از ۲۰ سالگی داشتهاند و حدود ۴۸ درصد بین سنین ۲۴/۱۵ سالگی رابطه جنسی خارج از ازدواج داشتهاند و فقط ۴۲ درصد از این تعداد از کاندوم استفاده میکردهاند و ۳۳ درصد شرکای جنسی متعدد داشتهاند (اتحادیه بینالمللی تنظیم خانواده، ۲۰۰۳). مطالعه دیگری در همین کشور نشان میدهد حدود ۱۵ درصد از دانشآموزان دبیرستانی (سنین ۱۸/۱۵) که جزء پاسخدهندگان بودند، دستکم به یک ارتباط کامل جنسی اعتراف کردهاند و حدود ۴/۸