59
الگوی تنظیم رفتار جنسی با رویکرد اسلامی

۳۰ درصد از ناباروری‌های زنان امریکایی برآورد شده است. بیماری‌های مسری مقاربتی ممکن است موجب بارداری‌های خارج از رحم، سرطان‌های دستگاه تناسلی، سقط جنین یا زایمان‌های ناگهانی، و دیگر مشکلات سلامت دستگاه تناسلی شود. همچنین، این‌گونه بیماری‌ها زنان را دو تا پنج برابر بیشتر در معرض ابتلا به «ویروس نقص ایمنی انسانی»۱ (HIV) قرار می‌دهد (سازمان تنظیم خانواده امریکا، ۲۰۰۲). بی‌تردید، چنین مشکلاتی در ارتباط زناشوییِ همسرانی که به یکدیگر وفادارند، به‌ندرت اتفاق می‌افتد.

متأسفانه، امروزه چنین بیماری‌هایی گریبان‌گیر نوجوانان و جوانانی است که در ارتباط جنسی خارج از چارچوب ازدواج وارد شده‌اند. این افراد به دلیل ضعف کنترل رفتارهای جنسی، به وضعیت سلامت شریک جنسی خود توجه ندارند یا اینکه با شرکای جنسی متعددی ارتباط برقرار می‌کنند. هر ساله، ۷۵ / ۳ میلیون نوجوان با یکی از بیماری‌های مقاربتی دست و پنجه نرم می‌کنند و از هر سه ارتباط جنسی خارج از چارچوب ازدواج، یکی زمینه‌ساز این‌گونه بیماری‌ها در افراد تا ۲۴ سالگی بوده است (همان).

۱ ـ ۲. شیوع فزاینده HIV و بیماری ایدز

ابتلا به HIV و بیماری ایدز، گرفتاری جدی جوانانی است که ارتباط جنسی ناسالم دارند. طبق تخمینی که در این باره وجود دارد، هر سال ۴۰۰۰۰ نفر به جمعیت مبتلایان HIV در امریکا افزوده می‌شود. حدوداً بیش از نیمی از این افراد (۲۰۰۰۰ نفر) زیر ۲۵ سال هستند (مراکز کنترل و پیش‌گیری بیماری در امریکا،۲ ۲۰۰۱). گروه‌های مختلفی از این جوانان در معرض ابتلا به ایدزند؛ از جمله جوانان همجنس‌گرا یا دوجنس‌گرا، بی‌خانمان‌ها، دختران و پسران فراری از خانه، مصرف‌کنندگان تزریقی مواد،۳ قربانیان تجاوزهای جنسی، جوانان مبتلا به بیماری‌های روان‌شناختی و جوانانی که در سازمان‌های مراقبت از کودکان سرراهی یا

1.. Human Immunodeficiency Virus

2.. US Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

3.. Injection Drug Users (IDUs)


الگوی تنظیم رفتار جنسی با رویکرد اسلامی
58

پرداختن به این مطالب چشم‌اندازهای جدیدی را در موضوع خویشتنداری جنسی فراروی ما باز می‌کند. چه اینکه تفاوت‌های فرهنگی در جوامع مختلف ایجاب می‌کند برای هر فرهنگ راهبردی مخصوص به آن فرهنگ مد نظر قرار گیرد و عملیاتی شود. در ادامه بحث، نگاهی به وضعیت کشورهای اسلامی در خصوص طراحی راهبردها و برنامه‌های خویشتنداری جنسی خواهیم داشت. در نهایت، ضرورتِ الگویی متفاوت را برای برنامه‌های خویشتنداری جنسی در فرهنگ اسلامی بررسی خواهیم کرد.

۱. نگاهی به آسیب‌های رفتار جنسی

در سه دهه اخیر، غرب در حال تجربه‌کردن برنامه‌های متنوعی در کنترل رفتارهای پرخطر جنسی بوده است. با عملیاتی‌شدن این برنامه‌ها در دوره‌های مختلف، آسیب‌های رفتارهای پرخطر جنسی تا حدی کاهش پیدا کرده، اما این برنامه‌ها نتوانسته است رفتارهای پرخطر را در حد مطلوبِ رهبران و سیاست‌مداران کنترل کند. هنوز نوجوانان ایالات متحده امریکا، نرخ بالای فرزندآوری ناخواسته و بیماری‌های عفونی مقاربتی را تجربه می‌کنند (هاوزر،۱ ۲۰۰۴). محنت فرزندآوری دختران نوجوان ازدواج‌نکرده، درد بیماری‌های عفونی مقاربتی و رنج مشکلات رفتاری ناشی از ارتباط جنسی نامشروع، از جمله پیامدهای «ارتباط جنسی آزاد»۲ است که علی‌رغم اجرای راهبردهای سلامت جنسی در کشورهای غربی، به‌ویژه امریکا، دامن‌گیر نوجوانان و خانواده‌های آنان است (هنری،۳ ۲۰۰۰). در این باره آمارها پرده برمی‌دارد و طبقه‌بندی مستندی را از آسیب‌ها و پیامدهای منفی روابط جنسی بی‌قاعده به دست می‌دهد.

۱ ـ ۱. شیوع بیماری‌های مقاربتی

بیماری‌های مسری مقاربتی (STDs) یا عفونت‌های مسری دستگاه تناسلی۴ (SDIs) منشأ مشکلات فردی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری هستند. چنین بیماری‌هایی عامل دست‌کم

1.. Hauser, D.

2.. free sex

3.. Henry, J.

4.. sexually transmitted infections

  • نام منبع :
    الگوی تنظیم رفتار جنسی با رویکرد اسلامی
    سایر پدیدآورندگان :
    مهدي عباسي
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    انتشارات دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1396
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 31550
صفحه از 298
پرینت  ارسال به