عشقی، متفاوت است. در حالی که رسیدن به ارتباط کامل جنسی مد نظر مردان است، زنان کمتر به ارتباط کامل جنسی فکر میکنند.
۳. رشد و تحول جنسی
طبق نظر فروید۱ (۱۹۲۰، ۱۹۶۵) انسان در دوران کودکی احساسات جنسی دارد و از برخی رفتارهای جنسی، از جمله «خودتحریکی»، لذت میبرد. البته خودتحریکی حاکی از کنجکاوی کودکان در خصوص اندامهای جنسی (خودشان و دیگران) است. هرچند کودکان کنجکاوی جنسی خود را نشان میدهند و از لمس اندامهای جنسی خودشان لذت میبرند اما تا هنگام بلوغ و تأثیر هورمونهای جنسی، میل جنسی در آنها پدیدار نمیشود (آقامحمدیان و حسینی، ۱۳۸۶). در دوره دوم کودکی (سه تا هفتسالگی) در پسران نعوظ بهسهولت اتفاق میافتد. در حدود پنج تا ششسالگی، تحریک آلت تناسلی ایجاد لذت میکند و کودک علاقه شدیدی دارد به آلتش دست بزند و کنجکاوی بسیار برای دیدن آلت جنسی بزرگسالان نشان میدهد و مایل است تفاوت بین مرد و زن را درک کند (بیریا و همکاران، ۱۳۷۵: ۱۰۳۷).
اگرچه میل جنسی کودک در آغاز، مستقیماً متوجه رفتار جنسی نیست، اما شواهدی وجود دارد که تحریک پیش از بلوغ، کودک را زودتر از وقت مناسب به آن هشیار میکند و اگر تدبیر نشود، وضعیت بلوغ و زندگی جنسی آنها دچار ضربات جبرانناپذیر میشود (فقیهی، ۱۳۸۷). با توجه به اینگونه پیامدهای منفی، آموزههای دینی شامل توصیههایی به والدین درباره مدیریت رفتارهای جنسی خودشان در برابر کودکان است؛ از جمله: خودداری از انجامدادن عمل جنسی در برابر کودکان و حتی نزد نوزاد خواب۲ (کلینی، ۱۴۰۷: ۵/۵۰۰)؛ آموزش کودکان نابالغ در اجازهگرفتن برای ورود به اتاق والدین۳ (نور: ۵۸ و ۵۹)؛ خودداری از
1.. Freud, S.
2.. «عن أَبَی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَقُولُ لَا يُجَامِعِ الرَّجُلُ امْرَأَتَهُ وَ لَا جَارِيَتَهُ وَ فِي الْبَيْتِ صَبِيٌّ فَإِنَ ذَلِكَ مِمَّا يُورِثُ الزِّنَا؛ در برابر دیدگان کودکان، با زنان خود نزدیکی نکنید که این کار موجب زناکاری (آنان) میشود».
3.. (یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا لِیسْتَأْذِنْکمُ الَّذینَ مَلَکتْ أَیمانُکمْ وَالَّذینَ لَمْ یبْلُغُوا الْحُلُمَ مِنْکمْ ثَلاثَ مَرَّاتٍ مِنْ قَبْلِ صَلاةِ الْفَجْرِ وَ حینَ تَضَعُونَ ثِیابَکمْ مِنَ الظَّهیرَةِ وَ مِنْ بَعْدِ صَلاةِ الْعِشاءِ ثَلاثُ عَوْراتٍ لَکمْ لَیسَ عَلَیکمْ وَ لا عَلَیهِمْ جُناحٌ بَعْدَهُنَّ طَوَّافُونَ عَلَیکمْ بَعْضُکمْ عَلی بَعْضٍ کذلِک یبَینُ اللَّهُ لَکمُ الآیاتِ وَاللَّهُ عَلیمٌ حَکیمٌ. وَ إِذا بَلَغَ الْأَطْفالُ مِنْکمُ (( الْحُلُمَ فَلْیسْتَأْذِنُوا کمَا اسْتَأْذَنَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ کذلِک یبَینُ اللَّهُ لَکمْ آیاتِهِ وَاللَّهُ عَلیمٌ حَکیمٌ؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید، باید غلام و کنیزهای شما و فرزندان شما که به [سن] بلوغ نرسیدهاند سه بار [در شبانهروز برای ورود] از شما کسب اجازه کنند: پیش از نماز بامداد، و نیمروز که جامههای خود را بیرون میآورید، و پس از نماز شامگاهان. [این] سه زمان، هنگامی است که لباسهایتان را درمیآورید؛ نه بر شما و نه بر آنان گناهی نیست که غیر از این [سه هنگام] گرد یکدیگر بچرخید [و با هم معاشرت نمایید]. خداوند آیات [خود] را اینگونه برای شما بیان میکند، و خدا دانای سنجیدهکار است. و چون کودکان شما به [سن] بلوغ رسیدند، باید از شما کسب اجازه کنند؛ همانگونه که آنان که پیش از ایشان بودند کسب اجازه کردند. خدا آیات خود را اینگونه برای شما بیان میدارد، و خدا دانای سنجیدهکار است».