میشوند. این اصول، راهبردها و روشهای مدیریت روابط جنسی را تعیین میکنند. باید به مجموع این اصول توجه کرد تا اهداف سلامت رفتار جنسی تحقق پیدا کند. همچنان که این مبانی و اصول از منابع اسلامی قابل استخراجاند، تجربه نیز دقت و ظرافت مبانی و اصول استخراجشده از منابع اسلامی را به چشم خود میبیند. از اینرو در ذکر «اصول» استخراجشده از آموزههای اسلامی، شواهدی از علوم تجربی آوردهایم.
۲ ـ ۱. ارضای نیاز جنسی
حال که مسیر طبیعی برای تحقق هدف مهم ازدیاد نسل، از سوی خالق، دستگاه جنسی است، چگونه به لوازم آن از قبیل نیاز جنسی و پاسخگویی به تحریکهای جنسی توجه نشده باشد؟ چگونه نتایج دیگر آن، از جمله لذت برتر جنسی و آرامش تن و روان نزد خالق آن دستگاه مردود باشد؟ از امام صادق علیه السلام روایت شده است که هیچ لذتی برای مردم در دنیا و آخرت بیشتر از لذت جنسی نیست و این معنای سخن خداوند است که «محبت به امور مادی، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از جمله طلا و نقره و اسبهای ممتاز و چهارپایان و زراعت، در نظر مردم جلوه داده شده است. این سرمایه زندگی مادی است و [البته] سرانجام نیک نزد خدا است» (آلعمران: ۱۴). اهل بهشت، از هیچ چیزی به اندازه آمیزش جنسی لذت نمیبرند؛ نه به اندازه غذا و نه نوشیدنی۱ (کلینی، ۱۴۰۷: ۵/۳۲۱). البته، این لذت برتر، در سطوح مختلف از جمله آرامش تن و روان، تمایل به ازدیاد نسل و آزمودهشدنْ بهکلی هدفمند است.
هنگامی که به پیامبر خدا صلی الله علیه و اله خبر رسید که عدهای از اصحاب نزدیک ایشان، از همسران خویش و لذتهای جنسی و مادی حلال کنارهگیری کردهاند و فقط عبادت میکنند، ایشان این تصمیم را نکوهش کردند. وقتی به ایشان عرض شد که قصد ما خیر بوده است، پاسخ دادند: «من در پیشگرفتن چنین روشی مأمور نیستم»؛ و در ادامه توصیه کردند که در تعادل