««« مطالعه کتاب »»»
محل نشر : قم
تاریخ انتشار : 1394
نوبت چاپ : اول

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه قرآن و حدیث، کتاب «گزیده حکت نامه رضوی» تألیف حضرت آیت الله ری شهری از آثار پژوهشکده علوم و معارف حدیث منتشر شد.

يكى از برجسته ‏ترين ويژگى‏ هاى اهل بيت پيامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم، اين است كه آنان، وارث علم و حكمتِ پيامبر خاتم صلی الله علیه و آله و سلم ، بلكه همه ى انبياى الهى هستند و بدين سان، آنان، مظهر و جلوه ‏گاه حكمت الهى و سرآمدِ حكيمان اند. امام علیه السلام در باره ى اين ويژگى اهل بيت علیهم السلاممى‏ فرمايد:

ألا إنَّ العِلمَ الّذي هَبَطَ بِهِ آدمُ وَ جَميعُ ما فُضِّلَت بِهِ النَّبيُّونَ إلى خاتَمِ النَّبيّينَ فى عِترَةِ النَّبيّينَ وَ المُرسَلينَ، فَأينَ يُتاهُ بِكُم وَ أينَ تَذهَبونَ؟!

آگاه باشيد علمى كه آدمعلیه السلام آن را فرود آورد و هر آنچه پيامبران تا خاتم پيامبران، بدان برترى داده شده ‏اند، در خاندان خاتم پيامبران و رسولان، محمّد صلی الله علیه و آله و سلم است. پس كجا شما را حيران و سرگردان كرده ‏اند و به كجا مى ‏رويد؟!

و امام صادق علیه السلام در اين باره مى‏ فرمايد:

نَحنُ شَجَرَةُ النُّبوّةِ، وَ بَيتُ الرَّحمَةِ، وَ مَفاتيحُ الحِكمَةِ، وَ مَعدِنُ العِلمِ.

ما درخت نبوّت، خانه ى رحمت، كليدهاى حكمت و معدنِ دانش هستيم.

بر اين اساس، شناخت اهل بيت علیهم السلام و بهره ‏گيرى از چشمه ى زلال معرفت و حكمت آنان براى همگان لازم و ره‏ گشاست.

لهذا ساليانى است كه انديشه ى تدوين حكمت‏نامه ‏هاى پيشوايان بزرگ دينى در «پژوهشكده ى علوم و معارف حديث» شكل گرفته و تا كنون پنج اثر از اين مجموعه تقديم دانش‏ پژوهان و همه ى علاقه ‏مندان شده است. آخرين عنوان از اين آثار پنجگانه كتابى است با عنوان حكمت‏ نامه ى رضوى كه حاوى ره‏نموده اى حكيمانه ى هشتمين چراغ فروزان هدايت از خاندان رسالت، امام رضا علیه السلام است.

گزيده ى حكمت‏ نامه ى رضوى

با توجه به گستردگى ميراث حديثى امام رضا علیه السلام و چند جلدى بودن كتاب حكمت‏ نامه ى رضوى، گزيده ‏اى تك‏ جلدى با گلچينی از سخنان امام رضا علیه السلام در اختيار علاقه ‏مندان قرار گرفت.

کتاب «گزیده حکت نامه رضوی» تألیف حضرت آیت الله ری شهری و با همکاری حجت الاسلام و المسلمین مرتضی خوش نصیب به زبان فارسی و عربی و در قطع وزیری و در ۵۶۸  صفحه با همکاری انتشارات دارالحدیث منتشر شده است.